Home » Max 16 år och Spårkurs med Jan Gyllensten.

Max 16 år och Spårkurs med Jan Gyllensten.

Sagt och gjort, nytt inlägg redan idag. I söndags fylde Max 16 år, det blev frukost på sängen senare blev det smörgåstårta och jordgubbstårta med familjen. I går och idag har jag varit på spårkurs hos Jan Gyllensten två väldigt givande pass och jag önskar att jag gjorde det innan jag spårade för första gången.

Vilja var den första som gratulerade.

Tappa något…. tappa något…. tappa något…. tappa något

Resultatet av förmiddagens slit, dom var lika goda som dom ser ut 🙂

Gina och Vilja följde med i bilen till Järavallen inför spårkursen idag, när vi andra gick in i skogen promenerade dom hem.

Jan Gyllensten

Igår var vi på teoridelen av spårkursen och idag var det den praktiska delen för en del av oss som var med. Jan pratade mycket om vikten av att hitta glädjen i spåret och att han anser att varje apport är lika viktigt och förklarade på lite olika sätt hur vi skulle tänka för att lägga lika mycket vikt på varje apport.

På praktiken idag gick Jan efter varje ekipage och tittade på hur vi spårade och skrev ner lite tankar som han efter spåret delade med hela gruppen.

 

I dagens förmiddagspass ingick

Karin och Chico från Växjö.

Helena och Rosa från Göteborg

Anna och Buster på hemmaplan.

Pia och Thea från Onsala

Jag och Neo också vi på hemmaplan 🙂

Lite blandade bilder från dagen:

Neo blev överlycklig när jag kom tillbaks efter att ha lagt mitt spår.

Thea poserar så tjusigt.

Rosa x 2

Fotograferar fotografen

Rosa, Buster och Thea

Tyvärr blev det inte så många actionbilder, här är Karin och Chico på väg ut i spåret.

Neo rushar spåret, han spårade jättebra men som vanligt var spåret avsevärt mycket roligare än apporterna trots att jag hade lagt ut alla hans favorit kampleksaker. Jag fick bra tips av Jan på hur jag skall träna för att försöka lösa ”problemet”, det är inte ett stort problem, han missade inte en enda apport och i andra spåret visade han väldigt tydligt var dom var.

Jag var tvungen att lägga in denna bilden på slutet, när jag var på väg hem stannade jag till vid havet nedanför Järavallen och tog denna.

 

 

7 Responses to “Max 16 år och Spårkurs med Jan Gyllensten.”

 1. pia wennersten skriver:

  Ja ddt var vrkligen en jätteintressant dag. Och det var så himla roligt att träffa dig och söta brorsan Neo. Vis ses om inte förr i Gränna. Hälsningar Pia o syrran Thea

  • Björn skriver:

   Det var väldigt trevligt att träffa er också, efter en sådan dag inser man att det sker allt för sällan.

 2. Susanne skriver:

  Men,
  Berätta hur ska du lösa ditt ”problem”.
  Man blir så nyfiken så man spricker. Ella gillar ju också spåret betydligt mer än apporterna.
  må gott
  Susanne

  • Björn skriver:

   Hej Susanne

   Enligt Jans filosofi är varje apport ett paradis, det är viktigt att stanna upp vid apporten och leka/gosa och få hunden att förstå att det bästa som finns är att hitta denna juvel och dela med sig av den med föraren, Jans tips till mig är att lägga ut bollar då Neo har väldigt lågt föremålsintresse, däremot älskar han att ta bollar och springa iväg med dom för att jag skall jaga honom, detta tyckte jag kändes ganska jobbigt därför tog jag bara med kampleksaker som jag historiskt vet att han bara tycker om att leka med hemma i lugn och ro, att han tar bollen och sticker spelar inte så stor roll iom att han sitter fast i spårlinan. När hunden förstår att älsklingsprylen ligger där ute lär han/hon spendera mer tid på att hitta saken för att leka med husse/matte än att avsluta spåret.
   När du har pausat och lekt så länge som det behövs just med din hund lägger du undan föremålet och startar en ”ny” spårning mot nästa paradis.
   När detta väl sitter är det dags att gömma saken lite bättre för att tillslut byta ut saken mot en ”riktig” apport. En fördel när man väl byter till träbitar är att man leker upp dom hemma, ser till att hunden har lika roligt med att jaga en av träapporterna som den skulle ha av att jaga en boll eller sin favoritnalle.
   Förhoppningsvis förstår du mina utsvävningar 🙂

   //Björn B

 3. Anna & Buster skriver:

  Vilken härlig dag i skogen det blev! Finns inget som slår fika + skog + sol + trevligt sällskap!

 4. Jag säger bara det! Vilka smörgåstårtor!
  När det gäller spårkursen så verkar ni verkligen ha haft det fantastiskt. Sedan är jag alldeles frågande till hundar som inte gillar apporterna. Jag är ju van det omvända. Ginnis är alldeles för glad i apporter. Jag måste ha reservpinnar i ficka för att få med mig så otuggade apporter som möjligt när spårandet är slut.
  Men Ginnis älskar verkligen att spåra. Bra sysselsättning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *